Život s úsměvem


Jaterní čistící kůra

Játra jsou důležitým orgánem pro detoxikaci organismu. Je dobré, aby jaterní čistící kůře předcházela střevní čistící kůra.

Jakékoliv toxiny, které zhoršují činnost jater mají dopad na celkové zdraví.

Játra mají i trávicí funkci. Produkují okolo 1 – 1,5 litru žluči za den. Žluč je složitý roztok, který obsahuje hlavně žlučové kyseliny a cholesterol.

Pokud se žluč příliš zahustí, vznikají blátivé zátky až kaménky různého složení. Tyto nánosy zabraňují nejen kvalitnímu trávení, ale i detoxikační funkci jater. Uvnitř se mohou skrývat různé mikroorganismy, např. salmonely, staphylokoky, streptokoky apod. Tyto nánosy také zabraňují správnému metabolismu cholesterolu.

Z toho vyplývá, že pro zdravou funkci organismu je třeba jaterní žlučovody čistit.

Před jaterní očistou se doporučuje absolvovat přípravu na očistu pomocí Aloe vera, alkalickou stravou , klystýry a ledvinovou očistu pomocí léčivých bylin. Při jaterní očistě uvidíte, jak se tělo zbavuje mazlavé cholesterolové hmoty, různých kaménků i střevních koprolitů.

Jaterní očistu je vhodné na počátku opakovat 6× po 2 – 6 týdnech. Efekt nastává obvykle až po 3. očistě, protože každá očista odstraní jen část nánosů ze žlučovodů a žlučníku.

Ingredience:

  • Glauberova hořká sůl (síran hořečnatý, síran sodný – k dostání v lékárně) – 4 lžíce
  • olivový olej – půl hrnku
  • čerstvá šťáva růžového grepu – 1 velký nebo 2 malé, abyste dostali 2/3 až 3/4 hrnku
  • plastové brčko

Pro jaterní kůru zvolte nejlépe sobotu, abyste v neděli mohli odpočívat. Den před jaterní kůrou přerušte ledvinovou kůru. Nejezte tučná jídla, pouze vařené cereálie, ovoce, chléb a med (žádné máslo ani mléko). Brambory a zeleninu vařte pouze ve vodě. Vytvoří se tak větší tlak v játrech, jehož působením dojde k vytlačení více žlučových kaménků.

 

Průběh kůry
  • 14:00 Po druhé hodině odpolední nejezte ani nepijte. Pokud toto pravidlo porušíte, budete se cítit špatně. Připravte si hořkou sůl (síran hořečnatý). Rozmíchejte 4 lžíce ve 3 hrnkách vody. Jedna dávka činí 3/4 hrnku. Roztok uschovejte v lednici.
  • 18:00 Vypijte první hrnek hořké soli. Můžete přidat 1/8 lžičky vitaminu C pro zlepšení chuti. Sůl můžete zapít několika doušky čisté vody. Vyndejte z lednice olivový olej a grep, aby se zahřáli.
  • 20:00 Vypijte další hrnek soli. Od dvou hodin jste nejedli, ale přesto nebudete cítit hlad. Časové rozložení kůry je velmi důležité, uvedené časy byste měli dodržovat plus minus deset minut.
  • 21:45 Nalijte 1/2 hrnku olivového oleje do půllitrové nádoby. Do jiného hrnku vymačkejte grep a odstraňte dužinu vidličkou. Měli byste získat nejméně 1/2 hrnku šťávy. Šťávu přilijte do olivového oleje. Uzavřete nádobu víčkem a pořádně ji zatřepejte. Nyní navštivte toaletu (jednou nebo vícekrát, i kdybyste se měli zpozdit na dávku ve 22:00). Dbejte však na to, abyste se zpozdili max. o 15 minut.
  • 22:00 Vypijte připravený nápoj z olivového oleje a grepové šťávy. Při pití pokud možno stůjte. Dávku vypijte do 5 minut.
  • Ihned si jděte lehnout. Pokud si nelehnete, mohli byste narušit celou čistící kůru. Čím dříve si lehnete, tím více kaménků opustí vaše tělo. Lehněte si na záda s hlavou mírně zvednutou na polštáři. Na krajinu jater (pravé podžebří) si položte termofor s teplou vodou, zabalený do ručníku, a nebo zapnutou elektrickou dečku. Udržujte teplo v jaterní oblasti půl až jednu hodinu. Snažte si představit, co s děje ve vašich játrech. Nejméně 20 minut vydržte v absolutním klidu. Ucítíte žlučové kaménky, jak se posunují žlučovody. Díky hořké soli vám to nebude působit bolest.
  • Ráno po probuzení vypijte třetí dávku hořké soli. Pokud je vám nevolno, počkejte s tímto pitím. Můžete si lehnout zpátky do postele. Nepijte dávku před šestou hodinou. O dvě hodiny později vypijte čtvrtou (poslední) dávku hořké soli a můžete se vrátit do postele.
  • O další dvě hodiny později se můžete najíst. Začněte ovocnou šťávou. Za půl hodiny můžete jíst ovoce a za další hodinu můžete sníst běžné (i když lehké) jídlo. U večeře byste se již měli cítit zdrávi.

Jak jste byli úspěšní? Ráno počítejte s průjmem. Ve stolici jsou zelené kaménky, které jsou potvrzením, že se nejedná pouze o zbytky jídla. Stolice většinou klesne ke dnu, ale kaménky většinou plavou na povrchu, neboť obsahují cholesterol.

První kůra vám může pomoci na několik dní, ale jak se budou zbylé kaménky posouvat dopředu, symptomy vašich problémů se mohou vrátit zpět.

Jaterní kůru zopakujte po 6 týdnech. Nikdy ji však neprovádějte, jestliže jste nemocní. Někdy jsou žlučovody plné krystalků cholesterolu, které se nezformovaly do kamenů. Vypadají jako smetí plovoucí na povrchu vody v záchodové míse. Jejich zbarvení může být dohněda. Zbavení se těchto krystalků je stejně důležité jako zbavení se kamenů.

Po jaterní kůře se můžete jeden nebo dva dny cítit nemocní, ale většinou je to v případech, kdy byla zanedbána ledvinová čistící kůra.

Lehčí verze kůry
  • 30ml olivového oleje
  • 1/2 citrónu

Smícháme, vypijeme před spaním 4 dny po sobě, potom každý měsíc dvakrát. Přes den pijeme čaj z čistého ostropestřce.​

 

OČISTA JATER A ŽLUČNÍKU podle Dr.Moritze

POTŘEBUJEME:

6 litrů jablečného džusu (může být čerstvá šťáva, kvalitní džus z obchodu nebo šťáva připravená z koncentrátu)

4 polévkové lžíce Epsomské soli rozpuštěné v 750 ml vody (Epsomská sůl = MgSO4 7H2O, k sehnání pod tímto chemickým vzorcem v nemocničních lékárnách; v běžné lékárně ji nemívají)

½ sklenice (125 ml)  panenského olivového oleje lisovaného zastudena

2/3 sklenice čerstvě vymačkané grepové šťávy (nejlepší je růžový) nebo čerstvé šťávy z citronu a pomerančů

2 litrové sklenice (jedna s víčkem)

 

ZÁKLADNÍ INFO PŘED ZAČÁTKEM:

NAČASOVÁNÍ:
1.)   6. den = vlastní očista by měla připadnout na volný den/volné odpoledne, nejlépe pátek nebo sobotu.
2.)   Vlastní očista by měla proběhnout v období po úplňku - do novu. Když měsíc ubývá, naše tělo se detoxikuje a zbavuje se nadbytků. (Když měsíc přibývá, je naopak vhodné dodávat do těla vitaminy, atd., protože je tělo v tomto období lépe přijímá.)
Vyhněte se proto očistě v den úplňku! V den novu bude očista maximální.

LÉKY:
1.)   Pokud berete léky, vitaminy nebo jiné doplňky, neberte je po dobu celé očisty, pokud je to možné.

 VÝPLACH STŘEV:
1.)   Udělejte si výplach střev několik dní před nebo nejlépe v den samotné očisty (6.den). 
2.)   A potom do 3. dnů po samotné očistě. Toto je velmi důležité! Některé žlučové kamínky mohou při očistě zůstat v tlustém střevě a začít se vstřebávat zpět do organizmu. Je proto nutné, udělat si kvalitní výplach nebo v ideálním případě jít k profesionálovi na hydrocolon terapii.
Výplach doporučuji 2. a 3. den po očistě jater.

 

POSTUP:

PŘÍPRAVNÉ DNY (1.-5.)
1.)   Vypijte 1 litr jablečného moštu každý den, po dobu po sobě jdoucích 5 dní. Jablečná kyselina změkčuje žlučové kameny a rozšiřuje žlučovody.
2.)   Popíjejte jablečný džus pomalu během dne mezi jídly.
3.)   Džus pijte navíc ke svému normálnímu pitnému režimu.
4.)   Doporučuji si čistit během dne zuby, aby vám kyselina nepoškodila zuby.
5.)   Během přípravných dní „normálně“ jezte, jen se vyhýbejte studeným a chlazeným jídlům a nápojům. Ochlazují játra a tím snižují účinnost celé očisty.
Vyhněte se živočišným produktům (masu, mléčným výrobkům, vejcím) a smaženým pokrmům. Nepřejídejte se.

6. DEN
1.)   Vypijte celý litr jablečného džusu dopoledne. Můžete začít hned po probuzení.
2.)   Pokud máte hlad, dejte si na snídani něco lehkého (např. ovesné vločky s medem, vařené ve vodě, bez mléka).
3.)   Vyhněte se následujícím potravinám: sladidla, koření, mléko, máslo, olej, jogurt, sýr, šunka, vejce, ořechy, pečivo, studené cereálie.
4.)   Ovoce a ovocné džusy si dát můžete.
5.)   Pokud je to možné, udělejte si výplach střev.
6.)   K obědu si dejte rýži a zeleninu vařenou ve vodě nebo dušenou v páře. Bez koření a ochucovadel. Ochutit je můžete troškou nerafinované mořské soli.
7.)   NEJEZTE ŽÁDNÉ ŽIVOČIŠNÉ PRODUKTY, MÁSLO NEBO OLEJE, MOHLO BY VÁM BĚHEM OČISTY BÝT ŠPATNĚ.
8.)   Po 13.30 hod NEJEZTE A NEPIJTE NIC KROMĚ VODY. Jinak byste mohli mít problémy s uvolňováním kamenů.

VLASTNÍ OČISTA (6. DEN)

1.)   18 hod
a) 750 ml filtrované vody smíchat se 4 lžícemi Epsomské soli (ca.50 ml). Nechat v láhvi.
b) Vypijte ¼ (ca.200 ml).
c) Poté můžete vypít pár malých doušků čisté vody, abyste neutralizovali hořkou chuť soli.  Nebo přidejte do solného roztoku trošku citronové šťávy pro zlepšení chuti.
d) Můžete si také zacpat nosní dírky nebo pít roztok slámkou.
e)Epsomská sůl rozšiřuje žlučovody, čímž usnadňuje průchod žlučových kamenů.
f) Vyndejte citrusy, které budete používat později, ven z lednice, aby se ohřály na pokojovou teplotu.

2.)   20 hod
Vypijte 2. sklenici roztoku s Epsomskou solí. (200 ml)

3.)   21.30 hod
Pokud jste dnes zatím nebyli na WC a během posledních 24 hodin jste si nedělali klystýr, udělejte si výplach střev čistou vodou.

4.)   21.45 hod
a) Umyjte citrusy a vymačkejte z nich ručně šťávu. Odstraňte dužninu.
b) Budete potřebovat 200 ml šťávy.
c) Nalijte tuto šťávu a 125 ml olivového oleje do sklenice s víkem a pořádně protřepejte (ca. 20krát).
d) Nejlépe byste měli tento roztok vypít ve 22 hod.
e) Pokud cítíte, že ještě musíte jít na toaletu, můžete tento krok posunout o 10 minut.

5.)   22 hod
a) Postavte se vedle své postele (nesedejte si) a vypijte směs oleje a citrus.šťávy – pokud možno bez přestávky. Někteří lidé dávají přednost slámce nebo si zacpou nosní dírky.
b) Pokud je to nutné, dejte si trošičku medu mezi doušky, což ulehčí polykání. Většina lidí ale vypije směs najednou bez problémů. Pití by nemělo trvat déle než 5 minut.
c) OKAMŽITĚ SI LEHNĚTE!
d) Zhasněte světla a ležte na zádech s nataženýma nohama.  Pod hlavu si dejte 1-2 polštáře, aby Vaše hlava byla výš než břicho.
e) Pokud je tato pozice pro Vás nepohodlná, ležte na pravém boku s nohami přitaženými směrem k hrudníku (pozice plodu).
f) Ležte klidně alespoň 20 minut a nemluvte.
g) Soustřeďte se na svá játra.
h) Můžete si pod játra dát termoláhev.
i) Možná že ucítíte kameny, jak cestují žlučovody. Nebudete cítit bolest ani křeče.
j) Spěte, pokud je to možné.
k) Pokud pocítíte potřebu jít během noci na záchod, udělejte to.
l) Je možné, že Vám bude mírně nevolno během noci nebo ráno. Důvodem je silný a náhlý příval žlučových kamenů a toxinů ze žlučníku a jater, které vytlačují olejovou směs zpět do žaludku. Nevolnost zmizí během dopoledne.

NÁSLEDUJÍCÍ RÁNO

1.)   6– 6.30 hodin
a) Po probuzení, ale ne před 6 hod. vypijte svou 3. sklenici Epsomské soli. Pokud máte velkou žízeň, vypijte sklenici vody předtím, než si dáte Epsomskou sůl).
b) Odpočívejte, čtěte, meditujte.
c) Pokud se Vám chce spát, můžete si jít lehnout do postele, ačkoliv je nejlepší, když tělo zůstane ve vzpřímené poloze.
Většina lidí se cítí příjemně a raději si zacvičí jógu nebo jiné jemné cvičení.

2.)   8- 8.30 hodin
Vypijte svou 4. sklenici Epsomské soli.

3.)   10-10.30 hodin
a) Můžete si dát čerstvě vymačkanou ovocnou šťávu
b) Za půl hodiny si můžete dát 1-2 kusy ovoce.
c) O hodinu později si můžete dát lehké jídlo.

Následující 2-3 dny jezte lehká jídla.

PIJTE ČISTOU VODU, KDYKOLIV MÁTE ŽÍZEŇ BĚHEM CELÉ OČISTY. JEDINOU VÝJIMKOU JE DOBA BEZPROSTŘEDNĚ PO VYPITÍ EPSOMSKÉ SOLI (20 minut) A 2 HODINY PO VYPITÍ SMĚSI OLEJE A CITRUSŮ nebo lépe 9.30 – 2 hod.

 7. den očisty můžete očekávat, že budete chodit často na WC a mít vodnatou stolici, ve které budou viditelné kamínky. Ty, které mají barvu čerstvého hrášku, jsou z jater a plavou na vodě. Zvápenatělé kamínky neplavou a mívají tmavě zelenou, šedavou nebo tmavou barvu - pochází ze žlučníku.

Kameny můžou být různě vělké, ale díky rošíření žlučových cest se nemusíte obávat žádné bolesti. Celá jaterní očista je bezbolestná. 

 

DŮLEŽITÉ TIPY:

1.) Je důležité udělat sérii např. 6 - 8 jaterních očist (v závažných případech až 12).
2.) Očista se může opakovat co 3-4 týdny. Ideální je jednou měsíčněNESMÍ SE OPAKOVAT ČASTĚJI!
3.) Když začnete sérii očist, měli byste pokračovat, dokud Vaše játra nebudou zcela čistá. To poznáte tak, že ve 2 po sobě jdoucích očistách se už nebudou ve stolici vyskytovat žlučové kameny.
4.) Pokud byste udělali jen 3-4 očisty a potom přestali na delší dobu, mohlo by to způsobit větší nepohodlí než žádná očista.
5.) Po této „velké očistě“ = (sérii 6-12) je doporučeno udržovat svá játra čistá a dělat si očistu každých 6-8 měsíců.
6.)  NIKDY NEPROVÁDĚJTE OČISTU JATER, POKUD ZROVNA TRPÍTE AKUTNÍM ONEMOCNĚNÍM (i kdyby to mělo být jen nachlazeni). NAOPAK PŘI CHRONICKÉM ONEMOCNĚNÍ MŮŽE BÝT OČISTA JATER TO NEJLEPŠÍ, CO PRO SEBE UDĚLÁTE.
7.)  2.-3. DEN PO SAMOTNÉ OČISTĚ JE NEZBYTNÉ UDĚLAT VÝPLACH STŘEV. POKUD NEMŮŽETE JÍT NA PROFESIONÁLNÍ HYDROCOLON TERAPII, UDĚLEJTE SI KÁVOVÝ VÝPLACH A NÁSLEDNÝ VODNÍ. NEBO 2-3 VODNÍ.
8.) Po 2-4 jaterních očistách se doporučuje očista ledvin, která by se měla opakovat po ukončené sérii jaterních očist.
9.) Pokud budete trpět bolestmi hlavy následující dny po ukončení očisty, znamená to, že některé žlučové kameny uvízly ve střevě. Doporučuji proto pít 7 po sobě jdoucích dní 125 ml jablečného džusu denně a opakovat výplachy střev.
10.) Pití heřmánkového čaje pomůže uklidnit trávicí trakt a nervovou soustavu. Heřmánek také rozbíjí zvápenatělé kameny.

 

Nutno konat s BIO Kávou !!!!!!

 

KÁVOVÝ DÝCHÁNEK - Gerson terapie

 

KÁVOVÝ DÝCHÁNEK - KLYSTÝR

Pokud začneme ozdravovat svůj jídelníček, tělo bude mít příležitost přestat bojovat s novými zdroji překyselování a začne se zbavovat toxinů nahromaděných v buňkách. Vyplaví je postupně do krevního oběhu. Kávový klystýr pomůže játrům zvýšit filtraci krve a tím se urychlí detoxikace.

Kávový klystýr ve skutečnosti není obyčejný klystýr. Nejde v něm totiž primárně o očistu střev, ale detoxikaci jater a krve. Podle vědeckých průzkumů a mnohaletých zkušeností lékařů po celém světě má káva podávána rektálně zcela opačný účinek než káva, kterou vypijeme.

Káva podávaná klasicky organizmus okyseluje a trávicí trakt na ni reaguje stažením. Naopak káva podávaná klystýrem podporuje uvolnění a prokrvení jater - očistný proces. Určité látky v kávovém klystýru stimulují důležitý detoxifikační enzym jater, rozšiřují žlučovody a zvyšují tok žluči.

Játry projde za minutu zhruba 1,5 l krve. Průměrně se proto během 15-ti minutového klystýru veškerá krev přefiltruje ca. 4 krát.

Kávový klystýr je možno aplikovat denně, pokud budeme tělo zásobovat zeleninovými a ovocnými šťávami, zeleninovými pokrmy a dostatkem vody, mátového nebo heřmánkového čaje.

Kávový klystýr není návykový a není třeba se obávat, že by naše střeva ztratila schopnost fungovat. Střevo je během detoxikační kůry a ihned po jejím ukončení schopno fungovat běžným způsobem.

Dalším blahodárným účinkem kávového klystýru je zmírnění bolesti.

Kávový klystýr je možno podávat kdykoliv v průběhu dne. Pacienti zasažení rakovinou, tuberkulózou, astmatem, diabetem, artritidou, migrénou nebo jinými chronickými a degenerativními chorobami aplikují až 5 klystýrů denně. Tito však dodržují velmi přísnou dietu doplněnou ca. 2,5 litry čerstvě vylisovaných zeleninových a ovocných šťáv.

V případě zánětlivých onemocnění střev nebo přílišné dráždivosti kávou, se doporučuje nahradit kávový klystýr odvarem z heřmánku, který sliznici zklidňuje a hydratuje organizmus.


NÁVOD - KÁVOVÝ KLYSTÝR (na 2 klystýry)

1 litr filtrované vody přivedeme k varu. Odstavíme a do horké vody dáme 6 lžic mleté zrnkové kávy v BIO kvalitě. Vaříme 3 minuty intenzivně a bez pokličky. Potom na mírném plameni s pokličkou 15 minut. Scedíme přes velmi jemné sítko. Dolijeme filtrovanou, horkou vodu, aby celkový objem byl opět 1 litr.

Do irigátoru dáme 500 ml kávy a doplníme  500 ml destilované / filtrované vody. Celý obsah irigátoru by měl mít před použitím tělesnou teplotu.

Do koupelny na zem dáme deku a/nebo ručníky a irigátor pověsíme na židli. Spodní okraj irigátoru by měl viset max. 50 cm nad úrovní konečníku, aby tlak nebyl příliš silný a káva netekla příliš rychle.

Odpustíme trošičku kávy z irigátoru, aby se odstranily vzduchové bubliny.

Lehneme si na pravý bok, nohy dáme do pozice plodu – kolena nahoru k hrudníku.

Konec trubice namažeme přírodním rostlinným (např. kokosovým) olejem a vstrčíme 5 cm do konečníku.

Necháme tekutinu pozvolna vtékat do střeva. Proces by neměl být nepříjemný. Chvilkami můžete cítit tlak nebo mírné křeče v břiše. V případě, že nepříjemný pocit bude příliš silný, zmírněte tok kávy nebo jej zastavte úplně.

Po napuštění veškeré kávy do těla, uzavřeme svorku irigátoru a trubičku vyndáme z konečníku.

Lehneme si na záda a odpočíváme 10-15 minut (např. s příjemnou hudbou nebou knihou).

Jdeme na toaletu.

Celý proces trvá zhruba 30-40 minut.

 

HEŘMÁNKOVÝ KLYSTÝR

4 polévkové lžíce sušeného heřmánku přidáme do 1/2 litru vroucí destilované/filtrované vody. Vaříme 5 minut a poté ztlumíme a necháme 10 minut vařit na mírném ohni. Scedíme a použijeme, až heřmánek zchladne na tělesnou teplotu. Heřmánkový klystýr pomáhá hydratovat organizmus a zklidnit střevo. Udržte proto heřmánkový klystýr ve střevě tak dlouho, jak to bude možné.

 

DALŠÍ TIPY

Ze začátku může být velmi těžké vydržet 10-15 minut. Může se stát, že už těsně po naplnění střev, budete mít nepříjemné pocity v břiše nebo i během plnění. Běžte okamžitě na toaletu. Střevo si postupně bude zvykat a procedura bude s postupem času jednodušší.

Ranní klystýr, pokud střeva ještě nejsou vyprázdněná, může být hůř snášen než pozdější klystýry. V případě, že by ranní klystýr byl opakovaně nepříjemný a příliš krátký, můžete si udělat rychlý výplach ca. 500 ml heřmánkového čaje a po 5 minutách jít na toaletu. Poté aplikovat kávový klystýr.

Kávu vaříme z litru vody, abychom ji nemuseli vařit několikrát denně. V termosce nám vydrží v lednici max. 2 dny.

Je možné smíchat v jakémkoliv poměru kávový a heřmánkový klystýr. Výsledný objem by však měl být stále 750-1000 ml.

 Gersonova terapie je přírodní léčba, která aktivuje mimořádnou schopnost těla léčit samo sebe.

* vše se děje prostřednictvím organické vegetariánské stravy, čerstvě lisovaných šťáv, kávových klystýrů a přírodních doplňků.

Gersonova terapie je úžasná léčebná metoda bez jakýchkoliv vedlejších účinků. Zlepšuje imunitní systém, léčí rakovinu, artritidu, onemocnění srdce, alergie a mnoho jiných degenerativních onemocnění. Dr. Max Gerson vytvořil tuto terapii nejprve k léčbě vlastních migrén, ovšem poté zjistil, že tato léčba také skvěle účinkuje při léčbě rakoviny, kožní tuberkulózy a cukrovky.

Gersonova terapie se výrazně odlišuje od většin léčebných metod založených na konzumaci prášků a jiných přípravků. Je naprosto netoxická a aktivuje vlastní sebeuzdravující schopnosti těla. Tato terapie léčí dvě základní příčiny degenerativních onemocnění: toxicitu a nutriční deficit

Množství živin obsažených v čerstvě lisovaných šťávách konzumovaných každý den poskytuje tělu obrovské množství vitamínů, minerálů, enzymů a dalších životně důležitých živin. Tyto látky v těle pracují na opravě tkání, zatímco toxiny jsou z těla odstraňovány pomocí kávových klystýrů.

V průběhu života se naše tělo plní nejrůznějšími toxiny a karcinogenními látkami. Tyto látky vdechujeme ze vzduchu, který dýcháme, konzumujeme společně s jídlem, které jíme, vodou, kterou pijeme a množstvím léků, kterými se snažíme léčit.

Gersonova terapie je intenzivní detoxikační režim, který eliminuje toxiny, vyživuje tělo, a tím může začít opravdová léčba.

Základ Gersonovi terapie: Základem Gersonovi terapie je až 10 kilogramů ovoce a zeleniny zkonzumované každý den. Velká část z tohoto množství se používá k vylisování čerstvých šťáv, které jsou podávány 13krát denně každou hodinu, kdy nespíme. Pevná strava je přijímána převážně ve formě syrové zeleniny a ovoce a malého množství vařené vegetariánské stravy. Tato strava tělo zaplavuje obrovským množstvím živin, zlepšuje se zásobování těla kyslíkem, stimuluje se metabolismus a zlepšují se všechny regenerační procesy v těle.

 Syrová strava je termín popisující rostlinnou, tepelně neupravenou stravu. Jde o návrat k přirozenému stravování, jakým se člověk živil tisíce let.

Člověk je jediným tvorem na Zemi, který si svou potravu předtím, než jí sní, uvaří. Tím se zničí většina životně důležitých vitamínů, minerálů a na teplo velmi citlivých enzymů. Enzymy, nositelé života, jsou nezbytné pro fungování organismu. Bez nich by bylo tělo pouze neživým kusem hmoty. Jakmile jsou potraviny zahřáty na teplotu 45 ˚C, ničí se a strava se stává anorganickou a pro tělo nepřirozenou.

Člověk má v těle vlastní zásobárnu enzymů, která se však neustálým konzumováním zpracované potravy rychle vyčerpává a začínají se objevovat zdravotní problémy. Vyčerpáním enzymového potenciálu nastává v těle smrt.

Nezpracované syrové potraviny obsahují své vlastní enzymy, které usnadňují proces trávení a tím nevyčerpávají enzymový potenciál. Enzymy v těle se tak mohou plně věnovat opravě buněk a tkání.

Syrová potrava obsahuje velké množství minerálů, vitamínů a stopových prvků, které se zde nacházejí v přesném poměru a tím tělo živí, my získáváme zpět svoji vitalitu, krásu a zdraví.

Dalším zajímavým faktem je, že po konzumaci tepelně upravené stravy nastává v těle trávicí leukocytóza. To znamená, že se bílé krvinky zmobilizují a chovají se k potravě jako k cizímu tělesu. Tento jev nastává po každé konzumaci vařené potravy, avšak po konzumaci potravy syrové k němu nedochází. Tělo tuto potravu zná, považuje ji za vlastní, a tudíž s ní nepotřebuje bojovat.

V přírodě neexistují chronické nemoci, ty si vytvořil pouze člověk neustálým porušováním zákonů přírody. V přírodě nikdy neuvidíte zvíře, které by si svou potravu vařilo. A je známou pravdou, že pokud se zvířata v zoo krmí vařenou stravou, do několika týdnů umírají.

Pokud zařadíte do své stravy větší množství syrové potravy, téměř okamžitě pocítíte pozitivní změny.

 

Účinky syrové stravy:   

- odstranění únavy,

- rychlejší regenerace,

- lepší spánek,

- zvýšená výkonnost,

- snížení hladiny cholesterolu,

- zdravější cévní systém,

- výkonnější mozek,

- lepší paměť,

- pevnější vlasy a nehty,

- čistá pleť,

- detoxikace organismu,

- získání optimální váhy.